Робоча поїздка голови облдержадміністрації на підприємства агропромислового комплексу області

21.05.2021

20 травня 2021 року голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль під час робочої поїздки у Дубенський та Рівненський райони відвідав підприємства агропромислового комплексу.

Зокрема, керівник області відвідав фермерське господарство «Серпанок» Дубенського району. Господарство із 20-річним досвідом займається рослинництвом та розведенням племінної худоби.

На підприємстві розводять м’ясну худобу абердино-ангуської породи, яку успішно експортують в Азербайджан та Таджикистан.

За словами Віталія Коваля, фермерське господарство «Серпанок» стабільно сплачує податки, чим наповнює бюджети різних рівнів і розвиває територію області. Фермерське господарство має великий потенціал і на правильному шляху у розвитку експорту.

Також голова Рівненської облдержадміністрації відвідав будівництво нового цеху для забою на базі ТОВ «Халяль-Компані», що на Костопільщині. Вже восени тут планують розводити велику рогату худобу.

Наразі вже споруджено приміщення для забою великої рогатої худоби та замовлено усе необхідне обладнання.

Загальна площа 1200 квадратів, запланована потужність 10 тонн на добу. У цьому році планується закупити понад 50 голів нетелів абердино-ангуської породи. Підприємство займатиметься виготовленням напівтуш, переробкою і обвалкою м’яса, вакумуванням, фасуванням та охолодженням.

За словами Віталія Коваля, цей інвестиційний проєкт однозначно дасть поштовх у розвитку галузі тваринництва на Рівненщини.

В рамках робочої поїздки голови було детально обговорено напрямки державної підтримки підприємств агропромислового комплексу у 2021 році.

На разі в державі діють програми різних напрямків підтримки для суб’єктів господарювання агропромислового комплексу в галузі тваринництва.

Так, однією із програм успішно скористалося мисливське господарство «Поліське», що на Костопільщині, з діяльністю якого також ознайомився голова облдержадміністрації.

До слова, цьогоріч за належне утримання тварин Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства присвоїло підприємству важливий статус племінного репродуктора по розведенню абердино-ангуської м’ясної породи.

«Такий статус у подальшому дасть можливість продавати племінну худобу іншим підприємствам. Завдяки таким підприємствам і можливий розвиток галузі м’ясного скотарства. Адже із державного бюджету активно виділяються кошти суб’єктам, які купують племінних тварин», - зазначив голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль.

Повернутись до списку новин