До уваги пасічників

25.05.2021

З березня поточного року набрав чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва», яким  затверджено порядок видачі та форма ветеринарно-санітарного паспорта пасіки. 

Видача (реєстрація) паспорта пасіки здійснюється в день звернення за заявою про видачу паспорта пасіки до територіальних структурних підрозділів  ГУ Держпродспоживслужи в Рівненській області за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки. До заяви додається заповнений та підписаний власником пасіки паспорт пасіки.

Під час реєстрації паспорта пасіки йому присвоюється єдиний унікальний номер, який проставляється на титульному аркуші паспорта пасіки та вноситься разом з відомостями про пасіку до Реєстру паспортів пасік.  

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 року № 107 (зі змінами) в державному бюджеті на 2021 рік передбачена спеціальна бюджетна дотація за наявні бджолосім’ї за умови реєстрації пасіки та за наявності від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 грн на бджолосім'ю. 

З метою участі пасічників області в програмі державної підтримки галузі бджільництва рекомендуємо активізувати роботу з виготовлення ветеринарно-санітарних паспортів згідно вимог затверджених  наказом Мінекономіки України від 19.02.2021 № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».

Ознайомитись із формою ЗАЯВИ про видачу ветеринарно-санітарного паспорта пасіки,  бланком Ветеринарно – санітарного паспорта пасіки та Порядком видачі ветеринарно – санітарного паспорта пасіки можна за посиланням:  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0282-21#n4

 

 

Повернутись до списку новин