Робоча зустріч з фермерами з питань екологічного податку

28.05.2021

В департаменті 27 травня 2021 року проведено нараду щодо питань, пов’язаних з декларуванням податкових зобов’язань з екологічного податку фермерськими господарствами.

У заході прийняли участь директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надія ПЕРЕХОДЬКО, начальник управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Рівненській області Олена ДІМІТРУК, голова громадської організації „Рівненська обласна асоціація фермерів та приватних землевласників” Андрій КУЗЬМИЧ, представники департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації,  представники фермерських господарств.

Для учасників  наради озвучено порядок отримання спеціального дозволу на здійснення  викидів в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднюючих речовин.

Надано рекомендації щодо декларування податкових зобов’язань та сплати екологічного податку за викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами. Обговорено передбачені відповідно до чинного законодавства штрафні санкції.

В ході наради фермери отримали відповіді на поставлені проблемні питання, зокрема як визначити, чи дійсно резервуари, в яких зберігається пальне, здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та чи необхідно подавати декларацію з екологічного податку.

 

Повернутись до списку новин