Обговорено державну підтримку за напрямом часткове відшкодування вартості тваринницьких об’єктів

14.06.2021

11 червня 2021 року в департаменті відбулась нарада з питань реалізації програми «Державна підтримка тваринництва» за напрямом відшкодування вартості будівництва/реконструкції тваринницьких об'єктів.

В заході прийняли участь директор   департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надія ПЕРЕХОДЬКО, в.о.начальника управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Рівненській області Андрій СТАРОДУБ,  керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств, в тому числі фермерських господарств.

В ході заходу озвучено основні вимоги  Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 107 із змінами за напрямом часткове відшкодування вартості тваринницьких об’єктів.

Часткове відшкодування вартості об’єктів надається суб’єктам господарювання на безповоротній основі в розмірі до 50 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість), а сільськогосподарським кооперативам в розмірі до 70 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість), у тому числі вартості обладнання, побудованих та/або реконструйованих і прийнятих в експлуатацію у листопаді - грудні минулого року та січні - жовтні поточного року закінчених будівництвом об’єктів (черг та/або пускових комплексів) для утримання (вирощування та розведення) сільськогосподарських тварин, птиці, об’єктів аквакультури (на рибницьких господарствах), доїльні зали, підприємства з переробки сільськогосподарської продукції (зокрема для виробництва харчових продуктів м’ясних, рибних, молочних) та/або побічних продуктів тваринного походження, що належать до II і III категорій. Датою прийняття в експлуатацію об’єкта є дата реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації або видачі сертифіката про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта згідно із законодавством. Звернуто увагу, що для отримання часткового відшкодування вартості об’єктів суб’єкти господарювання подають до 15 листопада поточного року комісії Мінагрополітики заявку та  відповідні документи.

Крім того, ознайомлено учасників наради з порядком отримання дозвільних документів Державної архітектурно-будівельної інспекції на здійснення будівництва та реконструкції тваринницьких об'єктів.

 

 

Повернутись до списку новин