Бюджетна субсидія новоствореним фермерським господарствам

9.08.2021

Затверджено форму заявки для отримання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) для новостворених фермерських господарств.

Фермерські господарства протягом перших трьох років після створення (реєстрації в ЄДР) можуть отримати бюджетну субсидію на одиницю оброблюваних угідь (1 га). Субсидія надаватиметься один раз на рік виключно для провадження сільськогосподарської діяльності в розмірі 5 000 грн на 1 га, але не більше 100 000 грн.

Рівненське відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств здійснює прийом документів для отримання субсидії по 30 жовтня 2021 року за адресою: м. Рівне, вул. Кавказька, 7 кім. 304.

Перелік необхідних документів для отримання субсидії:

1) заявка;

2) копія статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копія договору (декларації) про створення сімейного фермерського господарства (для фермерських господарств, що створені без набуття статусу юридичної особи відповідно до статті 81  Закону України "Про фермерське господарство"), дійсну на дату подання заявки;

3) копія фінансового документа, що підтверджує наявність чистого доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік (для фермерського господарства), а фермерські господарства, які зареєстровані в поточному році, - копію фінансового звіту або податкову декларація платника податку за останній звітний період;

4) одну з таких відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно,що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою, актуальну на дату подання заявки:

стосовно земель фермерського  господарства як юридичної особи – для  земельних ділянок, що перебувають у власності та/або користуванні фермерського господарства, або земельних ділянок, які перебувають у користуванні голови фермерського господарства, наданих йому із земель державної або комунальної власності для ведення фермерського господарства:

стосовно земель фермерського господарства, створеного без набуття статусу юридичної особи відповідно до статті 81  Закону України «Про фермерське господарство», для земельних ділянок, які перебувають у власності та/або користуванні членів фермерського господарства.

Ознайомитись із Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/106-2018-%D0%BF#Text 

Контактна особа: Мирослава Никитюк, тел. 0674229325

Повернутись до списку новин