Фінансова підтримка за отриману сільськогосподарську дорадчу послугу

31.08.2021

Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 106 із змінами  у 2021 році передбачає надання:

- часткової компенсації витрат фермерським господарствам, пов'язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами (крім новостворених);

- фінансової підтримки новостворених фермерських господарств для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг.

Часткова компенсація витрат фермерським господарствам, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами (крім новостворених) надається у розмірі 90 відсотків вартості, але не більше ніж 10 тис. грн.

Підставою для отримання компенсації є договір, укладений між одержувачем та сільськогосподарською дорадчою службою, акт про надання дорадчої послуги.

Фінансова підтримка новостворених фермерських господарств у період їх становлення (перші три роки після створення) для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг надається один раз у розмірі, що не перевищує 36 тис. грн, за умови попередньо укладеного договору та на підставі акта (актів) виконаних робіт.

Договір укладається між одержувачем та сільськогосподарською дорадчою службою або сільськогосподарським дорадником (експертом-дорадником), зареєстрованим у встановленому законодавством порядку суб’єктом підприємницької діяльності.

Для отримання фінансової підтримки одержувач подає уповноваженому банку заявку та відповідні документи.

Граничний строк подання документів для отримання часткової компенсації - 15 листопада поточного року.

З питань отримання сільськогосподарських дорадчих  послуг можна звертатись до:

- громадської організації „Рівненська обласна сільськогосподарська дорадча служба  "Наука", контактна особа – Лукащук  Людмила Яківна, тел. 0975025597;

- сільськогосподарського дорадника –  ФОП „Потапчука Юрія Миколайовича”, тел. 0673813868.

Ознайомитись із Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/106-2018-%D0%BF#Text

Контактна особа: Галина Зиль, тел. 0972509748

Повернутись до списку новин