Проведено нараду з питань агропромислового розвитку та організації роботи по залученню коштів державної підтримки

7.09.2021

7 вересня 2021 року відбулась нарада з представниками територіальних громад  з  питань агропромислового розвитку та організації роботи по залученню коштів державної підтримки. У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко, представники департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, районних державних адміністрацій, заступники голів територіальних громад, що координують роботу з питань агропромислового розвитку та відповідальні особи за приймання документів від власників пасік на отримання дотації за бджолосім’ї.    

Відкриваючи захід,  заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко зауважив, що розвиток сільських територій знаходиться в значній залежності від того, як успішно здійснюють свою діяльність суб’єкти господарювання на відповідній території. З метою розвитку агропромислового комплексу області необхідно вживати організаційних заходів щодо активізації роботи по інформуванню населення стосовно створення сімейних фермерських господарств та отримання суб’єктами господарювання коштів державної підтримки. Впродовж 2020 – 2021 років в області створено 31 сімейне фермерське господарство без статусу юридичної особи. Найбільшу їх кількість зареєстровано на території Рівненського району – 17. Також створені сімейні фермерські господарства у Дубенському – 7, Вараському – 4, Сарненському – 3 районах. 

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надія Переходько зупинилась на питаннях створення сімейних фермерських господарств, стану використання коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. Також проінформувала про часткове відшкодування вартості придбаних доїльних апаратів фізичними особами, які утримують 3 та більше корів за рахунок коштів обласного бюджету, що передбачено Комплексною програмою розвитку агропромислового комплексу Рівненської області на 2018-2022 роки. 

Начальник відділу тваринництва департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Колесник проінформувала присутніх про стан приймання територіальними громадами від власників пасік документів на отримання спеціальної бюджетної дотації за наявні бджолосім’ї.

Підводячи підсумки наради, Надія Переходько наголосила на активізації роботи по створенню сімейних фермерських господарств, вжитті організаційних заходів щодо своєчасності подачі власниками пасік документів на отримання дотації з метою максимального залучення коштів державної підтримки галузі бджільництва. 

Повернутись до списку новин