Уряд продовжує фінансування часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки

14.09.2021

У 2021 році продовжує свою дію державна програма часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, яка затверджена постановою  Кабінету Міністрів України № 130 від 01.03.2017 із змінами «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва». За даним напрямом у державному бюджеті на поточний рік передбачено кошти у сумі 1,0 мільярд гривень.

За інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України з початку року за програмою часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва 39 сільськогосподарських товаровиробників області отримали з державного бюджету компенсації на суму 6,1 мільйона гривень.

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва сформовано оновлений перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету.

Вже традиційно до даного переліку вітчизняних виробників сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість якої частково компенсується,  увійшли два підприємства, які працюють на території нашої області, зокрема: ПП «ВКО «МААНС» - виготовляє жатки та візки для транспортування жаток до зернозбиральних комбайнів та ТОВ «Дубнотех» - виготовляє технологічне обладнання для переробної промисловості.

Ознайомитись із переліком вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання можна ТУТ

Повернутись до списку новин