Агровиробники області активно користуються фінансовою підтримкою шляхом здешевлення кредитів

28.10.2021

Міністерство аграрної політики та продовольства України 25 жовтня затвердило розподіл коштів в обсязі 2,5 млн грн часткової компенсації відсотків за користування кредитами за січень-вересень поточного року для 44 суб’єктів господарювання агропромислового комплексу області. Всього в поточному році відшкодуванням скористалися 55 суб’єктів господарювання на загальну суму 21,7 млн грн.

Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів у поточному бюджетному році передбачає надання відшкодування  за нараховані та сплачені відсотки за користування кредитами за листопад - грудень минулого року та за січень - жовтень поточного року.

Сума компенсації, що надається позичальникам та пов’язаним із ними особам протягом бюджетного року за короткостроковими, середньостроковими та довгостроковими кредитами, не може перевищувати:

для позичальників, які провадять діяльність у галузях тваринництва та використали кредитні кошти для покриття витрат, пов’язаних із провадженням діяльності у галузі тваринництва, - 15 млн. гривень;

для інших позичальників - 5 млн. гривень.

Для отримання компенсації за укладеними кредитними договорами позичальники подають щороку до 1 листопада уповноваженому банку заявку за встановленою Мінагрополітики формою.

Форма заявки для отримання у 2021 році компенсації за укладеними кредитними договорами, затверджена наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 липня 2021 року № 58 за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0917-21#n19

 

Повернутись до списку новин