Сільгосптоваровиробникам області спрямовано кошти державного бюджету для виплати часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання за вересень

29.10.2021

Відповідно до інформації Міністерства аграрної політики та продовольства України у рамках бюджетної програми „Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” за напрямом часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва за вересень 2021 року 12 сільгосптоваровиробникам області спрямовано кошти - 4,9 млн грн. В цілому буде здешевлено у поточному році вартість техніки та обладнання для 54 суб’єктів господарювання  в розмірі 25 відсотків вартості (без ПДВ) на суму 11,3 млн грн.

Частковій компенсації підлягає придбана техніка та обладнання, які включені до переліку вітчизняних виробників сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість якої частково компенсується.

До зазначеного переліку увійшли два підприємства, які працюють на території нашої області, зокрема: ПП «ВКО «МААНС» - виготовляє жатки та візки для транспортування жаток до зернозбиральних комбайнів та ТОВ «Дубнотех» - виготовляє технологічне обладнання для переробної промисловості.

На реалізацію у поточному році бюджетної програми „Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” за напрямом часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва передбачено 1 млрд грн. Станом на 27 жовтня згідно з розподілом коштів Міністерства аграрної політики та продовольства України затверджено до виплати 991 млн грн з врахуванням компенсації передбаченої за вересень поточного року в сумі 298 млн грн.

Вартість техніки та обладнання, придбаних з 1 грудня поточного року, підлягає частковій компенсації в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на наступний рік на відповідні цілі.

Повернутись до списку новин