Суб’єкти господарювання АПК області отримали часткову компенсацію за відсотки нараховані та сплачені у поточному році

14.12.2021

Однією з найуспішніших програм підтримки аграріїв є фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, яка надає доступ до дешевого кредитування та сприяє залученню коштів в агросектор Рівненщини.

Відповідно до інформації Міністерства аграрної політики та продовольства України для 51 суб’єкта господарювання агропромислового комплексу області спрямовано 5,1 млн грн часткової компенсації відсотків нарахованих та сплачених за користування кредитами в листопаді-грудні минулого року, для 45 суб’єктів господарювання 3,8 млн грн. часткової компенсації відсотків нарахованих та сплачених за користування кредитами за січень-жовтень поточного року.

Всього в поточному році відшкодуванням через механізм надання фінансової підтримки шляхом здешевлення кредитів скористалися 66 суб’єктів господарювання агропромислового комплексу області на загальну суму 27,4 млн грн.

Фінансова підтримка здійснювалась через уповноважені банки, які підписали з Мінагрополітики Меморандум про загальні засади співробітництва.

Повернутись до списку новин