Проведено семінар з питань розвитку тваринництва та селекційно племінної справи в області

15.12.2021

15 грудня 2021 року в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації проведено семінар на тему «Перспективи розвитку тваринництва та стан селекційно племінної справи в області». В семінарі прийняли участь представники департаменту агропромислового розвитку

облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, Рівненської філії ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин», ПП «Рівнеплемсервіс», зоотехнічні працівники та ветеринарні лікарі сільгосппідприємств.

Відкриваючи семінар, директор департаменту агропромислового розвитку Надія Переходько, зауважила, що в поточному році 33 господарства області взяли участь у державних програмах фінансової підтримки розвитку тваринництва. Приємно, що аграрії довіряють державним програмам. Адже останні три роки кількість учасників цієї підтримки зростає.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби  в Рівненській області Ігор Козак проінформував присутніх щодо дотримання норм та правил епізоотичної ситуації в області. Заступник керівника Рівненської філії ДП "Агентство з ідентифікації та  реєстрації тварин" Оксана Дем'янчук зупинилась на питаннях порядку проведення ідентифікації сільськогосподарських тварин, приведення у відповідність чисельності наявного та проідентифікованого поголів'я в господарствах. Василь Пінчук - керівник ПП "Рівнеплемсервіс" проінформував про переваги штучного осіменіння та організацію поставки сперми в господарства області. З питань економіки виробництва молока на молочних фермах з презентацією виступив головний  технолог ТОВ "Укрмілкінвест" Віталій Степанович.

Підводячи підсумки семінару, Надія Переходько наголосила на своєчасності подання звітності в органи статистики чисельності наявного поголів’я тварин в господарстві (форма №24 річна) та приведення у відповідність з Єдиним державним реєстром тварин.  

Повернутись до списку новин