Суб'єкти господарювання Рівненської області подають заявки до Комітету з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку

19.01.2022

Суб'єкти господарювання Рівненської області, які є  виробниками продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, подають заявки до Комітету з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку.

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 12.01.2022 №19 «Про затвердження Порядку організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість» (зокрема, борошна пшеничного, молока пастеризованого, хліба пшеничного, житньо-пшеничного, батона, яєць курячих, птиці (тушка куряча) та олії соняшникової), яка врегульовує питання продажу газовидобувними компаніями природного газу власного виробництва на біржових торгах.  Впроваджено механізм забезпечення виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, природним газом за підсумками проведення біржових торгів з продажу газу.  

Перші торги були  проведені Українською енергетичною біржею 17 січня,  за результатами яких, для задоволення потреб суб’єктів господарювання, що виробляють соціально значущі товари,  реалізовано весь виставлений обсяг природного газу – 1345,98 тис.м.куб.   

Ціни продажу видобувних компаній перебували в діапазоні від 6153,60 грн./тис.м.куб до 17769,91 грн./тис.м.куб з ПДВ. Середньозважена ціна, що сформувалась в результаті торгів, становить 11599,43 грн./тис.м.куб. Особливістю торгів для виробників соціальних продовольчих товарів є неможливість перевищення стартової ціни та ціни заявки на купівлю граничної ціни.

Наступні торги відбудуться 19 – 22 січня 2022 року.

Повернутись до списку новин