В непростих умовах аграрії області проводять польові роботи

11.04.2022

Аграрії області в непростих умовах цього року проводять польові роботи. Інтенсивні та короткочасні дощі протягом першої декади квітня сповільнили весняний посів.

Передбачається по всіх категоріях господарств весною посіяти 420 тис. га, в тому числі по сільськогосподарських підприємствах – 239 тис. га 

Під урожай цього року з осені минулого року вже посіяно 152,5 тис. га  озимих культур,  в тому числі 126,5 тис. га озимих на зерно.    Сходи озимих на 96 відсотків знаходяться в доброму та задовільному стані.

Завершується перше підживлення посівів озимих культур. Станом на 11 квітня в агроформуваннях області цей захід проведено на 92 відсотках площ. В окремих господарствах розпочинається друге підживлення озимих на зерно.

Проводиться комплекс агротехнічних заходів з підготовки та посіву.  

Всього ярих культур посіяно 75 тис. га, що становить 18 відсотків до прогнозу. Ранніх зернових (яра пшениця, ярий ячмінь, овес, горох) посіяно від 77 до 100 відсотків до прогнозу. Активно ведеться посів цукрових буряків, якого посіяно більше 8,0 тис. га (54 % до прогнозу). Розпочато посів   соняшника – 2,0 тис га (5 % до прогнозу), ярого ріпаку 0,4 тис. га (27 % до прогнозу).

Аграрії області працюють над забезпеченням матеріально-технічними ресурсами для проведення комплексу весняно-польових робіт. Завозяться  паливо-мастильні матеріали,  мінеральні добрива,  засоби захисту рослин, насіння. 

Повернутись до списку новин