Аграрії області продовжують отримувати кредити

9.05.2022

Банківські установи області кредитують сільськогосподарських товаровиробників Рівненщини для проведення комплексу весняно-польових робіт.

Станом на 09 травня поточного року 116 суб’єктів господарювання агропромислового комплексу отримали кредити в сумі 793,5 млн грн.

Основна частина цієї суми була залучена за програмою портфельних гарантій 80% у поточному році  та становить сумі 686,6 млн грн.

Процентна ставка за укладеними кредитами коливається від 8 % до 20 %.

Кредити у поточному році надаються виключно для малих та середніх аграрних виробників з оборотом не більше 20 мільйонів євро в рік, що є еквівалентом підприємства, яке оброблює до 10 000 га.

Максимальна сума кредиту, на який поширюється компенсація відсоткової ставки, складає до 50 млн грн.

Кредит надається для провадження сільськогосподарської діяльності на період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення чи скасування під 0 відсотків річних.

Для отримання позики суб’єкт підприємництва також повинен бути сільськогосподарським товаровиробником у значенні, наведеному в Законі України «Про державну підтримку сільського господарства України», тобто мати  питому  вагу вартості сільськогосподарських товарів/послуг  не менше 75 відсотків вартості всіх товарів/послуг, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно

Повернутись до списку новин