Уряд пролонгував пільгові кредити для аграріїв

22.08.2022

За повідомленням Міністерства аграрної політики та продовольства України Уряд пролонгував пільгові кредити для аграріїв.

Відповідно до прийнятої постанови КМУ від 29 липня 2022 року № 916 аграрії зможуть на вигідних умовах отримувати нові кредити для забезпечення збору врожаю у межах програми «Доступні кредити 5-7-9. Максимальна сума кредиту – 90 млн грн. Термін дії – до 31 жовтня. Крім того, з 6 місяців на рік пролонговано кредити за ставкою 0% річних, які навесні надавалися під посівну кампанію.

Уповноважені банки до 31 жовтня прийматимуть заявки від с/г товаровиробників на отримання кредиту в розмірі до 90 млн грн. Відсотки і надалі сягатимуть від 0% до 9%, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва.

Для реалізації інвестиційного проєкту та на рефінансування заборгованості кредит надаватиметься максимум на п'ять років, для фінансування оборотного капіталу — максимум на три роки.

Позичальники, які протягом березня–травня залучали пільгове кредитування під 0% і мали здійснити виплати за цими кредитами уже в серпні 2022 року, тепер можуть це зробити до лютого 2023 року.

Повернутись до списку новин