В рамках першого етапу програми допомоги аграріям визначено 1497 отримувачів рукавів для зберігання зерна

31.10.2022

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Мінагрополітики публікують результат розгляду заявок на отримання гуманітарної допомоги у вигляді засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів) місткістю 200 тонн в рамках першого етапу програми. У перелік увійшли 1497 агровиробників різної форми власності з багатьох куточків України.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ПЕРЕЛІК ОТРИМУВАЧІВ 

Щоб побачити інформацію про схвалену для вашого підприємства кількість рукавів та адресу складу для отримання допомоги у вашій області, будь ласка, перейдіть у розділ «Повідомлення» або розділ «Мої заявки» (кнопка “Переглянути”) у своєму кабінеті у ДАР. 

Для отримання допомоги представник агровиробника має мати такі документи: 

  • документ, що посвідчує особу (паспорт);
  • наказ про призначення на посаду та довіреність на отримання безкоштовної допомоги;
  • роздрукований у двох копіях та заповнений з боку отримувача акт прийому-передачі рукавів на ім’я довіреної особи та згоду на обробку даних (Додаток 1, Акт прийому-передачі та згода).

Звертаємо увагу аграріїв, що термін подачі заявок на отримання рукавів продовжено до 30 жовтня 2022 року включно. Про те, як подати заявку на підтримку, читайте за посиланням. 

Також нагадуємо, що отримана допомога є безкоштовною та надається сільгоспвиробникам, площа землі в офіційній обробці яких становить від 100 до 10 000 га та розташована на підконтрольних уряду територіях України. Отримувач цієї допомоги зобов’язаний самостійно забрати рукави зі складу, використати їх за цільовим призначенням для зберігання власно вирощеної продукції і повернути у разі невикористання до кінця 2022 року. 

Проект реалізується за донорської підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.

Гаряча лінія ФАО: +38 099 090 7582, +38 068 318 943, UA-feedback@fao.org. 

Повернутись до списку новин