До уваги агровиробників, яким суб’єктам господарювання необхідно придбавати ліцензію на право зберігання пального

9.12.2022

Відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зберігання пального здійснюється суб’єктами господарювання  всіх форм власності, в тому числі сільгосптоваровиробниками, за наявності ліцензії.

Суб’єкти господарювання отримують ліцензії на зберігання пального на кожне місце зберігання пального терміном на п’ять років.

Ліцензія на право зберігання пального не отримується на місця зберігання пального, що використовуються:

- підприємствами, установами та організаціями, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;

- підприємствами, установами та організаціями системи державного резерву;

- суб’єктами господарювання, для зберігання пального, яке споживається для власних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто- та газовидобувних майданчиках, бурових платформах і яке не реалізується через місця роздрібної торгівлі.

Не отримують ліцензію на зберігання пального суб’єкти господарювання, які здійснюють зберігання пального виключно у споживчій тарі до 5 літрів.

Агровиробники, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання, мають право отримати ліцензію за спрощеною процедурою.

Ліцензія видається за поданою нарочно, поштою або в електронному вигляді заявою суб’єкта господарювання, до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію.

Такі суб’єкти господарювання у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів та ємностей, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження. 

Документи подаються до Головного управління ДПС в Рівненській області (м. Рівне, вул. Богоявленська, 6, тел.: (0362)692-617, (0362)646-331).

 

Повернутись до списку новин