Погодні умови сприяють весняному посіву

5.05.2023

Відсутність атмосферних опадів, поява теплих погожих днів, створили сприятливі умови для проведення весняного посіву. Цим сповна користуються аграрії області, які цілодобово працюють в полях.

По всіх категоріях господарств станом на 04 травня посіяно 236 тис. га ярих культур, що становить 54 відсотки до прогнозу.

Завершується посів ярих зернових культур. Завершено посів гороху, наближається до завершення посів ярого ячменю – 97 відсотків до прогнозу вівса посіяно 83 відсотки до прогнозу, ярої пшениці – 67 відсотків до прогнозу. В сільськогосподарських підприємствах триває посів цукрових буряків (посіяно 80 відсотків до прогнозу), ярого ріпаку (посіяно 67 відсотків до прогнозу), соняшника (55 відсотків до прогнозу), сої (19 відсотків до прогнозу).

В індивідуальних господарствах населення інтенсивно проводиться посадка картоплі та посів овочевих культур.

Після квітневих приморозків проводиться моніторинг стану озимих культур, їх підживлення та обробка від бур’янів, хвороб та шкідників.

Затримка з весняно-польовими роботами змушує проводити коректування бізнес планів господарств, уточнення структури посівних площ, внести зміни в технологічні карти вирощування культур.

Повернутись до списку новин