Сприятливі погодні умови прискорили весняний посів

12.05.2023

Сприятливі погодні умови останніх днів  значно прискорили весняний посів. Аграрії області, які цілодобово працюють в полях, нарощують темпи посівних робіт.

По всіх категоріях господарств станом на 11 травня посіяно 324 тис. га ярих культур, що становить 74 відсотки до прогнозу.

Завершено посів ранніх ярих зернових культур (гороху, ярого ячменю, ярої пшениці, вівса). Інтенсивно триває посів кукурудзи на зерно, якої посіяно 51 тис. га, що становить 69 відсотків до прогнозу. Проводиться підготовка площ до посіву гречки та проса.

В сільськогосподарських підприємствах завершено посів цукрових буряків (посіяно 19 тис. га), ярого ріпаку (1,2 тис. га). Триває сівба соняшника (77 відсотків до прогнозу), сої (48 відсотків до прогнозу).

В індивідуальних господарствах населення інтенсивно завершується  посадка картоплі та проводиться посів овочевих культур.

Після весняних приморозків проводиться моніторинг стану посівів сільськогосподарських культур, їх підживлення та обробка від бур’янів, хвороб та шкідників.

Розпочато догляд за посівами ярих зернових, цукрових буряків, картоплі та овочевих культур.

Повернутись до списку новин