Стан кредитування в агропромисловому комплексі Рівненщини

26.05.2023

Від  початку року 91 агроформуванням області отримано кредитів на суму 587,5 мільйонів гривень, в тому числі за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» 58  підприємствами залучено  311,5 мільйона гривень.

За минулий тиждень сума виданих кредитів аграріям  на Рівненщині збільшилась майже на 61 мільйон гривень.  Така підтримка  дає можливість господарникам тимчасово акумулювати і використовувати кошти  для розширення виробництва, оновлення матеріально-технічної бази, здійснення стійкого і безперервного виробничого процесу у сільському господарстві.

Нагадуємо, що у березні 2023 року Уряд продовжив дію програми «Доступні кредити 5-7-9%» для підтримки сільгосптоваровиробників і успішного проведення посівної кампанії у період дії воєнного стану. Для аграріїв передбачається можливість отримання пільгових кредитів під 0% річних із гарантією від уряду на рівні 80%. Так, для отримання такого фінансування покриття заставою становитиме лише 20% від суми кредиту, інші 80% забезпечуються гарантією із боку держави.

Повернутись до списку новин