Сімейні фермерські господарства Рівненщини отримали компенсацію єдиного соціального внеску

15.06.2023

Сімейним фермерським господарствам Рівненщини надано додаткову фінансову підтримку через механізм доплати ЄСВ на користь застрахованих осіб – членів (голови) в сумі 179,7 тисяч гривень. Це доплати за підсумками попереднього року та за І квартал 2023 року. Дані кошти отримали 16 голів та 5 членів сімейних фермерських господарств.

Крім того,  у 2022 році надано додаткову фінансову підтримку через механізм доплати ЄСВ на користь застрахованих осіб  15 головам та 5 членам сімейних фермерських господарств на загальну суму 156,7 тисяч гривень.

Нагадаємо, що порядок надання сімейним фермерським господарствам цієї додаткової фінансової підтримки був затверджений ще у 2019 році постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 565 «Про затвердження Порядку надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Таким чином держава продовжує виконувати зобов’язання перед СФГ, щоквартально сплачуючи свою частку ЄСВ таким платникам.

Відповідно до норм вищезазначеного Порядку, у перший рік держава сплачує 90 % суми ЄСВ, але за умови, якщо сімейне фермерське господарство оплатило свою частку в розмірі 10 %. У наступних роках частка доплати держави поступово зменшується на 10 % щорічно, а частка доплати з боку сімейних фермерських господарств щороку відповідно збільшується на 10 %.

Повернутись до списку новин