Фортифікація (збагачення) борошна вітамінами та мікроелементами для покращення здоров’я населення у світі вже стало звичною практикою, яка впроваджена у понад 80 країнах. Міжнародні організації висловлюються за користь вітамінізованого борошна та закуповують його для гуманітарних програм, зокрема, і для забезпечення продуктами харчування країн Африки та Азії.
Щоб надати українським борошномельним підприємствам більше можливостей для розвитку, Програма USAID АГРО співфінансує 15 (п’ятнадцять) проєктів вітамінізації борошна із загальним бюджетом до 57 млн грн. Це дозволить зробити українську продукцію більш конкурентною та затребуваною на нових міжнародних ринках, розширити асортимент та збільшити обсяги переробки.
В умовах війни та обмеженого експорту, низьких цін на зерно, виробництво вітамінізованого борошна сприятиме вдосконаленню каналів та ринків збуту, розширить доступ мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП) – виробників зерна до борошномельних підприємств і налагодженню довготривалої співпраці.
Повний опис технічного завдання та додатки дивіться за посиланням:
https://drive.google.com/drive/folders/18amJZ59LPFxgf9krR6K4RXtbYu4x2Ty_?usp=sharing
Дедлайни:
У будь-якій кореспонденції щодо цього конкурсу прохання в темі листа вказувати його назву: ЗПЗ № 57 (Вдосконалення експортних можливостей борошномельних підприємств завдяки вітамінізації борошна)
Повернутись до списку новин