Підтримка сімейних фермерських господарств від держави

26.03.2024

Сімейні фермерські господарства  Рівненщини у III декаді березня 2024 року отримали від держави додаткову фінансову підтримку єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 159,2 тисяч гривень. Це доплати за II та III квартал 2023 року. Кошти отримали 24 особи, які є головами або членами сімейних фермерських господарств.

Доплата сімейним фермерським господарствам самої підтримки визначена «Порядком надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року №565.

Згідно Порядку право на отримання доплати мають члени/голова  сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи, яке утворене відповідно до Закону України “Про фермерське господарство» та зареєстроване платником єдиного податку четвертої групи оподаткування.

В області створюються та розвиваються сімейні фермерські господарства, які сприяють зайнятості сільського населення, мають можливість працювати у правовому полі  та мати доступ до ринків збуту.

На сьогодні в області уже створено 52 сімейні фермерські господарства у 27 територіальних громадах області.

Найбільшу їх кількість створено у Острозькій та Костопільській  територіальних громадах по шість сімейних фермерських господарств.

Основним напрямом діяльності у 60 відсотках створених сімейних фермерських господарств  є молочне скотарство, в яких  утримується більше 500 корів молочного напряму продуктивності.

На сьогодні фізичні особи, фізичні особи-підприємці мають можливість створювати сімейні фермерські господарства та мати доступ до програм державної фінансової підтримки та грантових програм.

Повернутись до списку новин