Гранти для ветеранів та членів їх родини, які зможуть отримати кошти від держави для розвитку бізнесу

3.04.2024

За інформацією Міністерства економіки України  триває нова хвиля подачі заявок, для отримання грантів від держави для ветеранів  та членів їхніх  родин, яка завершиться 07 квітня 2024 року.

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти:

до 250 тис. грн, до 500 тис. грн та до 1 млн грн  - для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;

до 250 тис. грн та до 500 тис. грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно.

При отриманні гранту від 500 тис. грн до 1 млн грн ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки. Окрім того, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту. 

Грантові кошти можуть бути використані на придбання транспортних засобів; лізинг обладнання (крім транспортних засобів); закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, закупівлю свійських тварин, птиці та бджіл, молодняку тварин та птиці, саджанців, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану; плату за оренду обладнання; послуги з маркетингу та реклами; плату за оренду нежитлового приміщення; використання у підприємницькій діяльності прав інших суб’єктів господарювання (комерційна концесія).

Заявки на отримання гранту можна подати через портал Дія разом з бізнес-планом за посиланням diia.gov.ua/services/grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv-yihnih-simej

Повернутись до списку новин