Понад три тисячі агровиробників вже зареєструвалися в Державному аграрному реєстрі

8.04.2024

На Рівненщині в системі Державний аграрний реєстр (ДАР) зареєструвалося майже 3,4 тисяч аграріїв, з них юридичних осіб – 642, фізичних осіб – підприємців – 318 та фізичних осіб – 2426.  

У розрізі сільських, селищних та міських рад лідерами за кількістю агровиробників, зареєстрованих у ДАР є Березнівська – 249, Зарічненська – 233, Корецька – 192 територіальні громади.

 Позитивну динаміку реєстрації у ДАР демонструють Млинівська і Острозька − майже 170. Агровиробники продовжують активно реєструватися у Державному аграрному реєстрі.

Державний аграрний реєстр — це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики з метою ефективного та прозорого залучення та розподілу усіх видів підтримки для українських аграріїв, як за кошти державного бюджету, так і у вигляді пільгових кредитів, міжнародних грантів або технічної допомоги.

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 15.03.2024 р. № 300 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 р. № 918», яка буде реалізовуватися через ДАР.

Нормативним документом розширено напрямки підтримки для аграріїв, які зареєстровані в ДАР та збільшено суми виплат.

Зареєструватися в ДАР можна за посиланням: www.dar.gov.ua

Повернутись до списку новин