Гранти для ветеранів: успішне завершення восьмої хвилі подачі заяв

22.05.2024

За інформацією Міністерства економіки України  завершилась восьма хвиля подачі заяв на гранти для ветеранів за підсумками якої визначено 71 переможець, які отримають 34 млн грн на започаткування або розвиток свого бізнесу.

Грантові кошти учасники програми інвестують в нове обладнання, щоб збільшити обсяги  або асортимент продукції, опанувати нові напрямки бізнесу, при цьому створюючи нові робочі місця для побратимів.

Рівненська область належить до переліку областей, яка має найбільше грантоотримувачів. Найпопулярнішими напрямками, в яких  планують розвивати свій бізнес учасники програми, - оптова та роздрібна торгівля, тимчасове розміщення та організація харчування, сільське господарство, надання інших видів послуг.

Нагадуємо, що відповідно до умов програми, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти:

  • до 250 тис. грн, до 500 тис. грн та до 1 млн грн  - для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;
  • до 250 тис. грн та до 500 тис. грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно.

При отриманні гранту від 500 тис. грн до 1 млн грн ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки. Окрім того, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту. 

Заявки на отримання гранту можна подати через портал Дія разом з бізнес-планом за посиланням diia.gov.ua/services/grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv-yihnih-simej

 

Повернутись до списку новин