Нові можливості кредитування для фермерів.

17.06.2024

13 червня на Рівненщині відбувся навчальний захід на тему: «Можливості державної підтримки та міжнародної допомоги у 2024 році за підтримки Міжнародної фінансової корпорації IFC (Група Світового банку World Bank Ukraine). Кредит в умовах відкритого ринку землі: від теорії до практики з Фондом часткового гарантування кредитів у сільському господарстві» для фермерів, що обробляють до 500 га землі й хочуть розвиватись далі.

Під час заходу експертами AgriAnalytica було представлено можливість кредитування за підтримки Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві – це надійний інструмент для фермерів,з метою  отримання доступного кредиту, що сприятиме розвитку агропромислового комплексу області.

Також, представники Укргазбанку та Ощадбанку як офіційні партнери Фонду презентували всім присутнім напрямки кредитування, які вони готові запропонувати під гарантії Фонду.

Крім того, було обговорено отримання фермерськими господарствами державної підтримки у 2024 році через Державний аграрний реєстр.

Довідково:

Діяльність Фонду спрямована на підтримку дрібних, малих та середніх фермерів, які обробляють землю до 500 га. Позичальники можуть отримати інвестиційні кредити на термін до 7 років, кредити для купівлі землі до 10 років, та обігові кошти на строк до 3 років з максимальною сумою кредиту на одного позичальника - 30 млн грн. Щоб отримати доступ до гарантій Фонду, фермер має бути зареєстрованим у Державному аграрному реєстрі.

виступ директора департаменту АПР РОДА

Учасники заходу

Повернутись до списку новин