Підсумки роботи підприємств агропромислового комплексу за 2020 рік

Всіма категоріях господарств Рівненської області за 2020 рік виробництво валової продукції сільського господарства збільшено на
3,1 відсотка, в тому числі по сільськогосподарських підприємствах приріст склав 6,5 відсотка до попереднього року.

Агропромисловий комплекс області за темпами приросту валової продукції за 2020 рік по всіх категоріях господарств зайняв 4 місце, в тому числі по сільськогосподарських підприємствах 2 місце серед областей України.

Зростання валової продукції відбулося за рахунок збільшення виробництва продукції рослинництва, зокрема сої, соняшнику та цукрових буряків.

Слід відмітити, що у 2020 році аграрії області збільшили на 28 тис. га посівні площі сільськогосподарських культур. Збільшенню облікових площ сприяло проведення в області аудиту земель сільськогосподарського призначення, яке здійснювалося відповідно до розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрація Віталія Коваля. Збільшення посівних площ відбулося переважно за рахунок земель Поліської Зони.

Крім збільшення посівних площ аграрії Рівненщини інвестують кошти у створення додаткових потужностей у птахівництві, інтенсифікації галузі молочного скотарства, створенню додаткових потужностей по зберіганню сільськогосподарської продукції та оновленні машинно-тракторного парку