Триває збирання пізніх сільськогосподарських культур

Тривалі дощі протягом останніх тижнів  майже зупинили проведення комплексу осінніх польових робіт.

В таких складних умовах аграрії використовують першу можливість виходу в поле для збирання вирощеної продукції та підготовки до посіву і посіву під урожай наступного року.

Розпочато збирання пізніх зернових культур: гречки та кукурудзи на зерно. Обмолочено 2,0 тис. га гречки    (41 відсоток посівів) з урожайністю 10,5 ц/га, 0,1 тис. га кукурудзи на зерно з урожайністю 61 ц/га.

Сільськогосподарські підприємства на площах з ранньостиглими гібридами соняшника розпочали збирання. Обмолочено 4,5 тис. га (8 відсотків площ посівів), з урожайністю 18,0 ц/га.

Розпочато обмолот сої. Зібрано 0,6 тис. га з урожайністю 22,0 ц/га.

Триває копання цукрових буряків. Викопано 1,8 тис. га з урожайністю 505 ц/га.

Одночасно сільськогосподарськими товаровиробниками здійснюють заходи щодо осіннього посіву озимих культур: підготовка грунту, завезення добрив, насіння, засобів захисту рослин.

Під урожай наступного року завершено  посів  озимого ріпаку. Розпочато посів озимих зернових культур (озимої пшениці, озимого ячменю, озимого жита). По всіх категоріях господарств посіяно 12,8 тис. га озимих зернових (10 відсотків до прогнозу).

В господарствах населення завершується копання картоплі (80 відсотків до площ посадки), також продовжується збирання овочевих культур.