До відома суб’єктів господарювання

Розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації - начальника обласної військової адміністрації від 15 грудня 2022 року №461затверджено Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу Рівненської області на 2023 - 2025 роки.

Одним із розділів програми - підтримка розвитку органічного виробництва шляхом надання компенсації понесених витрат суб’єктами господарювання на проведення сертифікації органічного виробництва.

  1. Отримувачами коштів обласного бюджету на підтримку розвитку органічного виробництва є суб’єкти господарювання - юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичні особи - підприємці, що займаються виробництвом органічної сільськогосподарської продукції (далі - суб’єкти господарювання):

стосовно яких не порушено справу про банкрутство та/або яких не визнано банкрутами, та/або які не перебувають на стадії ліквідації;

які не мають простроченої більш як шість місяців заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС;

які не віднесені до юридичних осіб, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), відповідними рішеннями Ради національної безпеки і оборони України, введеними в дію Указом Президента України щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відповідно до Закону України «Про санкції».

  1. Виплата компенсації понесених витрат суб'єктами господарювання на проведення сертифікації органічного виробництва здійснюється в розмірі фактичних витрат, але не більше 40 тисяч гривень на один суб'єкт господарювання.
  2. Для визначення переліку суб'єктів господарювання, які мають право на отримання коштів обласного бюджету, департамент агропромислового розвитку Рівненської обласної державної адміністрації утворює комісію, затверджує положення про неї та її склад (далі – комісія).
  3. Для отримання компенсації понесених витрат на проведення сертифікації органічного виробництва суб'єкти господарювання подають щороку до 01 жовтня комісії такі документи:
  • заявку (форма якої затверджується департаментом агропромислового розвитку Рівненської обласної державної адміністрації);
  • довідку про відкриття поточного рахунку, видану банком;
  • довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність простроченої більш як шість місяців заборгованості з платежів, видану органом ДПС;
  • копії відповідних платіжних документів, які підтверджують оплату одержання послуг із сертифікації, акти виконаних робіт, засвідчені підписом керівника суб’єкта господарювання;
  • копію сертифіката, виданого акредитованим органом сертифікації органічного виробництва, з додатками, засвідчену підписом керівника суб’єкта господарювання.
  1. Комісія до 10 жовтня розглядає подані документи, перевіряє відповідність даних та приймає рішення щодо включення заявника до реєстру суб’єктів господарювання на отримання компенсації з обласного бюджету за понесені витрати на проведення сертифікації органічного виробництва (форма якого затверджується департаментом агропромислового розвитку Рівненської обласної державної адміністрації).
  2. Департамент агропромислового розвитку Рівненської обласної державної адміністрації до 15 жовтня затверджує розподіл бюджетних коштів між суб’єктами господарювання пропорційно нарахованим сумам часткової компенсації понесених витрат на проведення сертифікації органічного виробництва у межах бюджетних асигнувань.
  3. Департамент агропромислового розвитку Рівненської обласної державної адміністрації подає Головному управлінню Державної казначейської служби України у Рівненській області реєстр, розподіл і платіжні доручення для перерахування коштів на рахунки суб’єктів господарювання, відкриті в установах банків.
  4. У разі встановлення органами, уповноваженими здійснювати контроль за використанням бюджетних коштів, факту незаконного отримання бюджетних коштів суб’єктом господарювання, кошти у сумі, що незаконно отримано, протягом місяця повертаються до обласного бюджету.