Державна підтримка агропромислового комплексу у 2022 році

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  від 16 серпня
2022 року № 918 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» через систему Державного аграрного реєстру для 1514 суб’єктів господарювання профінансовано 54,1 млн. грн., зокрема:

- 33,3 млн. грн. бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 га) для провадження сільськогосподарської діяльності (923 суб’єкт господарювання);

- 20,8 млн. грн. спеціальної бюджетної дотації за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності (591 суб’єкт господарювання).

Крім того, фінансову підтримку на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства у сумі 4,7 млн. грн. грантових коштів отримали 2 суб’єкти господарювання для створення 21 га саду.

У 2022 році для 22 сімейних фермерських господарств області надано за рахунок коштів державного бюджету додаткову фінансову підтримку через механізм доплати єдиного соціального внеску на користь застрахованих осіб – членів (голови) на загальну суму 204 тис. гривень.